Header
Navigation
Rasprave Kontakt

Izdvajamo

4. svibnja 2020.


Županijski sud u Vukovaru nastavlja s održavanjem ročišta/rasprava od 04. svibnja 2020. nadalje, uzimajući u obzir hitnost predmeta.Svi sudionici sudskih postupaka dužni su prilikom ulaska u zgradu suda dezinficirati ruke, a za vrijeme boravka u zgradi suda koristiti zaštitne maske i rukavice.
> Obavijest


16. ožujka 2020.


U skladu s uputom Ministarstva pravosuđa od 13. ožujka 2020. a u vezi aktualnih epidemioloških pokazatelja o povećanom riziku od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) u Republici Hrvatskoj kojom se rasprave i druge radnje koje nisuhitne odgađaju na vrijeme od 14 dana. Na web stranici Županijskog suda u Vukovaru biti objavljeno koje rasprave i dokazna ročišta se održavaju, a koje se odgađaju. Komunikacija u radu sa svim sudionicima postupka provoditi će se elektroničkim putem.
> Preporuke Ministarstva pravosuđa
> Koronavirus – najnovije preporuke HZJZ


21. veljače 2020.


U okviru studijske posjete 21. veljače 2020. održan je i okrugli stol na temu "Prakse primjene instituta osoba od povjerenja u sustavu zaštite žrtava rodno zasnovanog nasilja".
Navedena tema je jedna od ključnih zagovaračkih aktivnosti u procesu podrške inicijativi za uvođenje instituta Osoba od povjerenja u zakonodavni okvir Bosne i Hercegovine.


20. veljače 2020.


Dana 20. veljače 2020. godine Županijski sud u Vukovaru posjetit će 17-člana bosanskohercegovačka delegacija u kojoj su predstavnici/e institucija u sustavu zaštite od nasilja.
Cilj studijske posjete je učenje iz iskustava i dobrih praksi institucija i organizacija iz Hrvatske koje direktno primjenjuju institut Osoba od povjerenja.
> Centar ženskih prava – Center of Women's Rights
> #imašpravo na osobu od povjerenja


Važna obavijest!

Sukladno provedbi Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, u tijeku je prilagodba mrežnih stranica Županijskog suda u Vukovaru, tako da iste još uvijek nisu u potpunosti funkcionalne.

Hvala na razumijevanju!

Footer